Workshops

leer zelf kalligraferen

start nu

Heb je altijd al van die prachtige, elegante letters willen leren maken met pen en inkt? Gun je jezelf een nieuwe, ontspannende hobby? Of lijkt het je misschien leuk om zelf je trouwuitnodigingen te kunnen kalligraferen? Dan ben je hier aan het goede adres! Neem een vriend of vriendin mee voor een gezellig middagje samen of sluit aan bij een groep en leer nieuwe creatievelingen kennen.

In mijn workshopruimte in Wateringen, nabij Den Haag, leer ik je in 2,5-3 uur de basisbeginselen van het klassieke Copperplateschrift aan. Heb je de basisbeginselen onder de knie en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan begeleid ik je graag verder. Ook geef ik privélessen.

Wat betreft COVID-19 houd ik goed rekening met de richtlijnen van het RIVM. Zo zitten de cursisten met 1,5 m afstand van elkaar en wordt er goed geventileerd. Bij het geven van instructie lukt het prima de afstand te bewaren doordat ik deels werk met video's op een digibord. Zo kun je toch goed de technieken zien die ik voordoe, zonder dat je te dichtbij hoeft te komen. De groepsgrootte is voorlopig aangepast naar maximaal 6 personen. Een voordeel hiervan is dat er nóg meer ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

IMG_8200.jpg

“De Copperplate Kalligrafie workshop bij Sylvia gevolgd. Het was heel erg leerzaam en gezellig. Na deze workshop heb je handvatten, materialen en heel veel inspiratie om thuis aan de slag te gaan! Bij twijfel, echt doen!!”

— Denise, Hilversum

IMG_4677.JPG

“Afgelopen vrijdag een workshop gevolgd. Wat was dat ontzettend leuk om te doen. Alles werd goed en duidelijk uitgelegd. Hard oefenen met het puntje van je tong uit je mond. Leuke materialen meegekregen om thuis een start mee te maken. Ik kan het iedereen aanraden!”

— Ilona, Berkel en Rodenrijs

Beginners

In deze workshop leer ik je de basis van het klassieke Copperplateschrift aan. Je krijgt een startpakket met de beste materialen en leert hoe je deze kunt gebruiken. Het werkboek dat je bij deze workshop krijgt is niet alleen een oefenboek om je mooie letters in te schrijven, maar dient ook als naslagwerk zodat je alle informatie thuis nog eens op je gemak terug kunt lezen.

Linkshandigheid hoeft bij het kalligraferen echt geen obstakel te zijn. Ik leer je hoe je je pen kunt vasthouden en je hoe je je papier neerlegt zodat je jezelf niet in de weg zult zitten.

Ook is een mooi handschrift geen voorwaarde voor het leren kalligraferen. Doordat wij niet zomaar schrijven, maar je zult gaan leren denken in lettervormen, is een mooi kalligrafieschrift ook haalbaar voor mensen die normaal een doktersschrift hebben. 

Workshop Kalligrafie

 • Kosten: 60 euro

 • Duur 2,5 - 3 uur

 • Locatie: Molenweer 2, Wateringen (vlakbij Den Haag)

 • Inclusief koffie, thee en iets lekkers

Agenda​

 

Zaterdag 12 juni 2021 

10.00-12.30 Copperplate kalligrafie beginnerscursus

 

Zaterdag 26 juni 2021 (VOL)

10.00-12.30 Copperplate kalligrafie beginnerscursus

Geef je op voor de wachtlijst en je hoort als eerste wanneer er nieuwe data gepland zijn!

“Vandaag leuke workshop gehad van Sylvia. Ben er helemaal enthousiast van geworden! Sylvia laat eerst duidelijk zien hoe het werkt en daarna is het heerlijk om zelf te experimenteren. De tijd vloog voorbij! Nu zelf thuis aan het oefenen, want het is echt verslavend. Bedankt, Sylvia!”

— Dinemarie, Den Haag

P6201211.JPG

“Vandaag een workshop Copperplatekalligrafie mogen volgen bij Sylvia. Wauw, wat ben ik enthousiast! Inmiddels de hele avond aan het oefenen, n.a.v. de gevolgde workshop.
Sylvia enthousiasmeert, vertelt en legt goed uit.
Een echte aanbeveling voor iedereen die houdt van lekker creatief bezig zijn. Je ziet snel resultaat van je werk en het is erg verslavend, haha. Ook leuk als cadeau voor bijvoorbeeld je moeder, zus of vriendin. Zeker voor herhaling vatbaar!” 

— Ayla, Den Haag

IMG_6498.JPG

Gevorderden

Heb je de basisbeginselen onder de knie en ben je ondertussen verslingerd geraakt aan het kalligraferen? Dan leer ik je graag meer over het schrijven van hoofdletters, quotes en korte teksten. We verdiepen ons in de compositie van een werkstuk en bekijken op welke manieren je je schrift kunt verbeteren.

Workshop Kalligrafie

 • Kosten: 60 euro

 • Duur 2,5 - 3 uur

 • Locatie: Molenweer 2, Wateringen (vlakbij Den Haag)

 • Inclusief koffie, thee en iets lekkers

Agenda​

Zaterdag 11 september 2021 
 

10.00 - 12.30 Copperplate kalligrafie vervolgcursus 

“Wat was het een inspirerende workshop Kalligrafie!

Sylvia legt alles heel rustig en duidelijk uit en er is alle tijd om zelf te oefenen. Ik was even bang dat het als linkshandige een stuk lastiger zou zijn (ivm vlekken) maar dat is zeker niet zo. Sylvia legt bijvoorbeeld goed uit hoe je schrijfhouding als linkshandige moet zijn.

We kregen aan het einde een tasje met spulletjes mee zodat we thuis ook verder kunnen met oefenen. Heel leuk, want je wilt ook gelijk verder!” 

— Vicky, Wateringen

“Onlangs heb ik de workshop Copperplatekalligrafie gevolgd. Het was echt een leuke ochtende. De tijd vloog echt voorbij. Sylvia legt alles helder en duidelijk uit. Ik vond het fijn dat ze tijdens het oefenen met ons mee kon kijken en ons diverse tips gaf. Ik heb geleerd dat ik niet zoveel druk op mijn pen hoef te geven om een mooie downstroke te krijgen. Vol enthousiasme ging ik naar huis met een doosje vol materialen zodat ik thuis verder kan oefenen”

— Daniëlle

Private lesson

Liever 1 op 1 les? Dat kan ook!

Tijdens een private lesson heb ik alle tijd en aandacht voor je. Beginners breng ik in 2 uur tijd de basisbeginselen van het Copperplateschrift bij.

Ben je gevorderd en wil je je schrift verbeteren? Samen nemen we je slant, flow, spatiëring en consistentie onder de loep. Ik kan je leren hoe je met een paar kleine aanpassingen het Copperplateschrift kan tweaken zodat je een geheel persoonlijke stijl kan ontwikkelen. Ben je geïnteresseerd in het maken van romantische krullen? Dan introduceer ik je in de wondere wereld van Flourishing . Je merkt vast: mogelijkheden te over! Neem gerust contact met me op om te zien wat ik voor jou kan betekenen!

Privéles​
 • Kosten: 100 euro

 • Duur 2 uur

 • Locatie: in overleg

 • Inclusief een hapje, een drankje en materialen 

P6201404.JPG

“Gebiologeerd heb ik zojuist gekeken hoe mijn naam in prachtige letters op het naamkaartje werd geschreven. Wat een fijne workshop heb ik vanochtend bij jou gehad. Lekker afwisselend met voorbeelden en zelf oefenen. Ontspannen sfeer en prettige lokatie. Nu zelf aan de slag. dankjewel!

— Linda, Den Haag

P6201284.JPG

“Gisteren heb ik samen met m'n zusje een workshop kalligrafie gedaan. Het was echt een heel gezellige ochtend. Alles was tot in de puntjes geregeld en verzorgd. Duidelijke uitleg en veel inspiratie om thuis verder te gaan. Sylvia haar enthousiasme werkt aanstekelijk”

— Kim, Wateringen

Groepsworkshops

Ben jij op zoek naar een leuke, creatieve invulling voor de volgende studiedag met je schoolteam, wil je iets kunstzinnigs doen met collega's of gun je je werknemers een gezellige, ontspannende en leerzame middag?

 

Ik geef workshops aan groepen op locatie of digitaal via Zoom of Teams.

Graag overleg ik met je om te zien wat ik voor je kan betekenen.