top of page
Oblique pen.JPG

Workshops

leer zelf kalligraferen

start nu

Heb je altijd al van die prachtige, elegante letters willen leren maken met pen en inkt? Gun je jezelf een nieuwe, ontspannende hobby? Of lijkt het je misschien leuk om zelf je trouwuitnodigingen te kunnen kalligraferen? Dan ben je hier aan het goede adres! Neem een vriend of vriendin mee voor een gezellig middagje samen of sluit aan bij een groep en leer nieuwe creatievelingen kennen.

In mijn workshopruimte in Wateringen (nabij Den Haag) leer ik je in 2,5-3 uur de basisbeginselen van het klassieke Copperplateschrift aan. Heb je de basisbeginselen onder de knie en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan begeleid ik je graag verder. Ook geef ik privélessen.

IMG_8200.jpg

"Wat was het super leerzaam en ook heel gezellig om Kalligrafie te leren van Sylvia. Ik ben zo enthousiast!! Sylvia legt alles duidelijk uit, kijkt echt met je mee en geeft handvatten zodat je thuis verder kunt. Je ziet direct resultaat. Het was oprecht een cadeautje om de les de volgen. Aan te raden aan iedereen die een gezellige, ontspannende middag met creativiteit zoekt. Heel leuk om de les als cadeau te geven.
Een ding weet ik zeker, vervolg les ga ik ook volgen. Super bedankt Sylvia!"

— Elnaz Mirza

IMG_4677.JPG

"Het was een hele gezellige avond met ontspannen sfeer. Sylvia is een heel lief en vriendelijk persoon, ik voelde me gelijk op m’n gemak bij haar. Ze legt alles duidelijk en rustig uit en dus goed te volgen. Ook het pakket is top dat ik mee kreeg, met speciale kalligrafie pen en inkt en oefen materiaal. En ik kan altijd met vragen bij haar terecht.

 Helemaal top! "

- Eveline van Voorst

— Ilona, Berkel en Rodenrijs

Beginners

Inhoud workshop

Tijdens de beginnersworkshop leer ik je de basisbeginselen van het klassieke Copperplateschrift aan. Je krijgt een startpakket met de beste materialen en je leert hoe je deze kunt gebruiken. Het werkboek dat je bij de workshop krijgt is niet alleen een oefenboek om je mooie letters in te schrijven, maar dient ook als naslagwerk zodat je alle informatie thuis nog eens rustig na kunt lezen. Kalligrafie heb je niet in één dagdeel onder de knie, maar ik zorg ervoor dat je naar huis gaat met voldoende vaardigheden, materialen en een berg kennis zodat je thuis lekker zelfstandig verder kunt met oefenen. En wie weet zie ik je dan weer terug voor de gevorderdencursus!

 

Een mooi eigen handschrift is trouwens absoluut geen voorwaarde om mooi te leren kalligraferen. En wist je dat linkshandigen bij deze kalligrafievorm zelfs in het voordeel zijn?

 

Locatie

Mijn vaste workshoplocatie is in Wateringen (nabij Den Haag). Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn behoud ik mij het recht voor om de workshop te cancelen. Je krijgt dan de mogelijkheid om je in te schrijven voor een andere datum. Ben je verhinderd op de andere data? Dan krijg je je inschrijfgeld terug.

 

Inschrijven Je schrijft je in voor een workshop door mij een mailtje te sturen met jouw contactgegevens (naam, telefoonnummer, mailadres) en voorkeursdatum. Je ontvangt dan van mij een linkje met een betaalverzoek. Je inschrijving is definitief wanneer de betaling voldaan is. Een week voor de workshop ontvang je van mij een herinneringsmail met de laatste informatie.

Workshop Kalligrafie

 • Kosten: 75 euro

 • Duur 2,5 - 3 uur

 • Locatie: Wateringen

 • Inclusief pen, inkt, werkboek, koffie, thee en iets lekkers

Workshopagenda​

Zaterdag 31 Augustus

Tijd: 10.00-13.00 uur

Locatie: Wateringen

"Afgelopen zaterdag besloten een vriendin en ik om een mini roadtrip te maken vanuit België tot in Den Haag. En dat om Sylvia's workshop te volgen . We werden met een brede glimlach ontvangen. Onze gepersonaliseerde naamkaartjes en giftbox stonden al klaar en we voelde meteen de warmte en enthousiasme van Sylvia en haar passie voor Kalligrafie. De workshop verliep vlekkeloos en we kregen veel informatie mee. Dit was zeker de moeite waard en we kijken uit naar toekomstige workshops. Saturday well spent! "

— Lisa Oggianu, België

P6201211.JPG

"Gisteren heb ik een beginnersworkshop gedaan bij Sylvia. Wat was dat leuk! Ik heb ontzettend veel geleerd. Er is een hele nieuwe wereld voor me open gegaan. Sylvia is een enthousiaste workshopleider en een fantastisch goede kalligraaf. Ik vond het enorm inspirerend om van haar de beginselen van het copperplate schrift te leren. Je krijgt een pakketje met alle materialen mee naar huis, zodat je thuis meteen verder kunt oefenen. Superleuk! Bij een echte workshop leer je ook zoveel meer dan je van online filmpjes kunt leren... Ik kan Sylvia echt van harte aanbevelen!"

— Marèse Peters

 

IMG_6498.JPG

Vervolgles

Beheers jij de onderkastletters van het Copperplateschrift en lijkt het je leuk om de hoofdletters te leren schrijven? In  de vervolgworkshop duiken we dieper in dit prachtige schrift. Naast het leren van een nieuwe set basisvormen waarmee je hoofdletters kunt maken, leer je hoe je je schrift consistenter maakt en geef ik je een korte introductie in de wondere wereld van het flourishen (het maken van mooie krullen aan je letters). Neem je eigen penhouder mee, ik zorg voor een flexibele nib, inkt, een werkboek, koffie of thee en snackjes.

Vervolgworkshop

 • Kosten: 75 euro

 • Duur 2,5 - 3 uur

 • Locatie: Wateringen
  Inclusief werkboek, diverse soorten papier, koffie, thee en iets lekkers

Agenda​

Zaterdag 31 augustus

Tijd: 14.00-17.00

Locatie: Wateringen

“Wat was het een inspirerende workshop Kalligrafie!

Sylvia legt alles heel rustig en duidelijk uit en er is alle tijd om zelf te oefenen. Ik was even bang dat het als linkshandige een stuk lastiger zou zijn (ivm vlekken) maar dat is zeker niet zo. Sylvia legt bijvoorbeeld goed uit hoe je schrijfhouding als linkshandige moet zijn.

We kregen aan het einde een tasje met spulletjes mee zodat we thuis ook verder kunnen met oefenen. Heel leuk, want je wilt ook gelijk verder!” 

— Vicky, Wateringen

“Fantastische prive workshop bij Sylvia gevolgd. Allereerst een heel warm en hartelijk ontvangst, meteen gezellig en open. Een geweldig nieuw script aangeleerd en werd enorm aangemoedigd door Sylvia. Daarnaast veel van Sylvia kunnen leren mbt algemene kalligrafie onderwerpen.
Voor mij een perfecte mix van gezelligheid, kalligrafie, inspiratie en motivatie. Absolute aanrader!"

— Sharon van 't Ende

Privèles

Liever 1 op 1 les? Dat kan ook!

Tijdens een privéles heb ik alle tijd en aandacht voor je. Beginners breng ik in 2 uur tijd de basisbeginselen van het Copperplateschrift bij.

Ben je gevorderd en wil je je schrift verbeteren? Samen nemen we je slant, flow, spatiëring en consistentie onder de loep. Ik kan je leren hoe je met een paar kleine aanpassingen het Copperplateschrift kan tweaken zodat je een geheel persoonlijke stijl kan ontwikkelen. Ben je geïnteresseerd in het maken van romantische krullen? Dan introduceer ik je in de wondere wereld van Flourishing . Je merkt vast: mogelijkheden te over! Neem gerust contact met me op om te zien wat ik voor jou kan betekenen!

Privéles​
 • Kosten: 120 euro voor 1 persoon, 200 euro voor 2 personen, 250 voor 3 personen

 • Duur 2 uur

 • Locatie: in overleg

 • Inclusief een hapje, een drankje en materialen 

P6201404.JPG

Deze week bij Sylvia een ge-wel-di-ge workshop gevolgd in kalligrafie. Na deze privéles is alles glashelder, zelfs als absolute beginner, en zit er maar één ding op: schrijven maar! Want ja, oefening baart kunst. Tijdens de workshop krijg je al volop de mogelijkheid om te proberen met een fijne opbouw, waarbij er wordt meegekeken zodat je weet waar je thuis op moet letten. Ik ben erg blij dat ik dit hier heb mogen leren, door de zachtmoedige, duidelijke en op persoon afgestemde tips en trucs. Gelukkig zijn er vervolgcursussen, want ik wil nog een keer! Een aanrader voor iedereen die een leuke middag wil... en wie wil dat nou niet?

— Lara Kleinrensink

P6201284.JPG

In april en te leuke vrijgezellenfeest mogen organiseren voor onze vriendin. Onze dag met een workshop Kalligrafie van Sylvia. We waren verbaasd over de professionele aanpak en hebben het zo leuk gehad. De aandacht die ze geeft aan de les, maar ook aan de elementen eromheen is echt super gaaf (gepersonaliseerd lesmateriaal, naamkaartjes etc.) Daarnaast was het ook gewoon onwijs gezellig. Sylvia is super sympathiek en heeft ons echt een leuke middag bezorgd. Een aanrader dus als activiteit voor een bachelorette party!

— Raisa Weterings

Groepsworkshops

Ben jij op zoek naar een leuke, creatieve invulling voor een vrijgezellendag, wil je iets kunstzinnigs doen met collega's of gun je je werknemers een gezellige, ontspannende en leerzame middag?

 

Ik geef workshops aan groepen live op locatie of digitaal via Zoom of Teams. 

Voor groepsworkshops op een eigen locatie gelden andere prijzen dan voor de groepsworkshops die ik zelf organiseer. Wil je meer informatie, sparren over wat ik voor jouw team/ vereniging/ gezelschap kan betekenen en/of een offerte op maat? Neem dan vooral contact met me op. 

bottom of page