Workshops

Alle workshops duren ongeveer 2,5 - 3 uur.

 

Tenzij anders aangegeven vinden deze plaats in mijn workshopruimte in Wateringen (nabij Den Haag). Dit is vlakbij de afrit van de A4 en er is voldoende plek om gratis te parkeren. 

Wat betreft COVID-19 houd ik goed rekening met de richtlijnen van het RIVM. Zo zitten de cursisten met 1,5 m afstand van elkaar en wordt er goed geventileerd. Bij het geven van instructie lukt het prima de afstand te bewaren doordat ik deels werk met video's op een digibord. Zo kun je toch goed op mijn vingers kijken terwijl ik de technieken voordoe, zonder dat je te dichtbij hoeft te komen. De groepsgrootte is voorlopig aangepast naar maximaal 6 personen. Een voordeel hiervan is dat er nóg meer ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

Kalligrafie

Heb je altijd al van die prachtige, elegante letters willen leren maken met pen en inkt? Dan ben je hier aan het goede adres!

In deze workshop leer ik je de basis van het klassieke Copperplateschrift aan. Je krijgt een startpakket met de beste materialen en leert hoe je deze kunt gebruiken. Het werkboek dat je bij deze workshop krijgt is niet alleen een oefenboek om je mooie letters in te schrijven, maar dient ook als naslagwerk zodat je alle informatie thuis nog eens op je gemak terug kunt lezen.

Workshop Kalligrafie

 • Kosten: 50 euro
  met ingang van januari 2021: 60 euro

 • Duur 2,5 - 3 uur

 • Locatie: Molenweer 2, Wateringen (vlakbij Den Haag)

 • Inclusief koffie, thee en iets lekkers

Brushlettering

In deze workshop leer je de letters van het Copperplateschrift schrijven met stiften met een flexibele punt: de brushpennen

 

Met deze stiften kun je ook mooie dikke en dunne lijnen maken, maar ze zijn veel gemakkelijker te hanteren dan de kalligrafiepen.

In deze workshop gaan we verder nog aan de slag met het aanbrengen van schaduwen, het mengen van kleuren en het maken van eenvoudige illustraties.

Bij deze workshop hoort een werkboek en een startpakket met verschillende kleuren brushpennen.

Workshop Brushlettering

 • Kosten: 40 euro

 • Duur 2,5 - 3 uur

 • Locatie: Molenweer 2, Wateringen (vlakbij Den Haag)

 • Inclusief koffie, thee en iets lekkers.

Private lessons

Liever 1 op 1 les? Dat kan ook!

Tijdens een private lesson heb ik alle tijd en aandacht voor je. Beginners breng ik in 2 uur tijd de basisbeginselen van het Copperplateschrift bij.

Ben je gevorderd en wil je je schrift verbeteren? Samen nemen we je slant, flow, spatiëring en consistentie onder de loep. Ik kan je leren hoe je met een paar kleine aanpassingen het Copperplateschrift kan tweaken zodat je een geheel persoonlijke stijl kan ontwikkelen. Ben je geïnteresseerd in het maken van romantische krullen? Dan introduceer ik je in de wondere wereld van Flourishing . Je merkt vast, mogelijkheden te over! Neem gerust contact met me op om te zien wat ik voor jou kan betekenen!

Private Lesson

 • Duur: 2 uur

 • Kosten: 100 euro

 • Locatie: in overleg

 • Inclusief een hapje en een drankje en materialen 

Agenda

Zaterdag 7 november 2020 

10.00-12.30 uur ONLINE Copperplate kalligrafie basiscursus

Zaterdag 9 januari 2021 (VOL)

10.00-12.30 uur Copperplate kalligrafie basiscursus

Zaterdag 16 januari 2021 (VOL)

10.00-12.30 uur Copperplate kalligrafie basiscursus

Zaterdag 23 januari 2021

10.00-12.30 Copperplate kalligrafie vervolgcursus 

Zondag 14 februari 2021

10.00 -12.30 Copperplate kalligrafie basiscursus

 

"Wat hebben we genoten van de cursus brushlettering met ons team. Bij binnenkost lag er al een mooi pakketje met een werkboekje en brushpennen klaar, voorzien van onze naam in prachtige letters. Wat een cadeautje! Sylvia legt stap voor stap duidelijk uit hoe de letters zijn opgebouwd. Heerlijk zen om te doen. Thuis heb ik ook al wat persoonlijke kaarten voorzien van mooie teksten door deze workshop."

—  Vera, Den Haag

© Made by EV Styling

Workshop docent

Door mijn ervaring in het onderwijs ben ik gewend om voor grote groepen te staan en je instructie op maat te geven